Startelva: Filip – David H, Mattias A, Henke, JT – Alex, Jonas, Anton H, Pontus – Bashir, Simon A

David K som spelade innermittfältare sista 25.
Mathias K som spelade anfallare sista knappa 20.
Stefan som spelade vänsterback sista knappa 20.
Martin N som spelade höger yttermittfältare sista kvarten.

Efter en ganska jämn inledning med någon het chans från båda lagen (där bl.a. någon av de våra räddade bara en liten bit från mållinjen, minns inte riktigt vem, kan det ha varit Mattias? .. eller Henke?... eller David H, nej jag kan inte komma på det) men ganska snart tog vi ett fast grepp om matchen och hade ett rätt konstruktivt och varierat anfallsspel där vi ofta bytte kant. Vi fick ganska många frilägen vilket bl.a. berodde på att deras backlinje genom till synes dålig kommunikation nästan aldrig lyckades ställa oss offside.

I den 16:e min tog vi ledningen på ett närmast otagbart halvdistansskott av Pontus – distinkt nere vid stolproten. Trots massor av målchanser där de t.ex. räddade två gånger på mållinjen, ja den ena kan eventuellt ha varit över densamma men Anton m.fl; det GÅR sällan att avgöra från 40-60 meters håll!. I den 32:a min hade Bashir ett skott som dalade ner i ribban och minuten efteråt ökade vi på till 2-0 på ett tämligen turligt sätt. Anton sköt ett skott från halvdistans som jag tror tuschade en motståndare och i vilket fall som helst fick en jättekonstig bana när den gick i en hög båge och liksom snurrade sig ner under ribban.

Mot slutet av halvleken fick vi ytterligare två turliga mål. Först spelade Bashir i och för sig vackert och osjälviskt fram Pontus som stod omarkerad nära målet men det krävdes en retur eller två innan bollen med hjälp av Pontus lyckades ta sig över linjen. Strax därefter gjorde en Hylliespelare ett sådant där typiskt otagbart självmål när en rensning gick åt helt fel håll. Således kunde vi gå till pausvila med hela 4-0 och matchen kändes därmed väldigt avgjord.

Vi fortsatte sedan att skapa massor av målchanser också i andra halvlek. I den 54:e min tilldömdes vi en mycket hårt dömd straff efter en förment foul på Bashir där huvuddomaren tänkt fria men där linjedomaren övertalade honom att ändra sig. Att Jonas gjorde mål på denna straff är nästan överflödigt att nämna. Han missar ju ALDRIG. I den 68:e min gjorde så Simon det som, trots åtminstone 4 ytterligare mycket bra målchanser därefter, skulle visa sig bli vårt sista. Om en del av våra andra mål hade lite av slumpens skördar över sig så var detta ett rejält sådant. Alex slog ett perfekt inlägg från högerkanten mot Simon som vid bortre stolpen dunkade upp bollen i nättaket från nära håll. I den 84:e min fick sedan Hyllie ett tröstmål efter en frispelning där skytten avslutade säkert.

Jag vill avslutligen ge en eloge dels åt domaren som tolererade rätt mycket och inte hackade sönder spelet hela tiden och var konsekvent i detta, dels åt Hyllies extremt unga lag som åtminstone vad som kunde höras från min position nästan inte gnällde på varandra alls och kämpade på även när siffrorna rann iväg.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 7-3 Avslut på mål: 15-5 Avslut utanför: 10-4

Oj, nu kom jag på vem det var som rensade undan i farlig närhet av målet. Det var ju JT. Att jag kunde glömma det beror förstås på att jag vet att han inte bryr sig om ifall han blir omnämnd.